PAZI, JEŽ NA CESTI!
Jeste li znali da i naljepnicom možete ježu spasiti život? Naime, uz Dan zaštite prirode u Hrvatskoj i Međunarodni dan biološke raznolikosti “Međimurska priroda”, u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Međimurske županije, pokrenula je kampanju “Pazi, jež na cesti!”. Njome se prije svega želi apelirati na pozornost vozača prilikom nailaska na ježeve.

- Do ideje za realizaciju naljepnica došli smo potaknuti velikim brojem stradalih ježeva na prometnicama. Osmislili smo autonaljepnice kako bismo kod vozača koji gledaju ispred sebe vozilo s istaknutom naljepnicom povećali svjesnost o prisutnosti ježeva, ali i radi sigurnosti svih sudionika u prometu. - podsjeća o ideji vodilji Mihaela Mesarić, stručna suradnica Javne ustanove za zaštitu prirode “Međimurska priroda”.

Kampanja odjeknula i diljem Hrvatske

Mesarić je nedavno sudjelovala i na stručnom skupu županijskih javnih ustanova za zaštitu prirode, gdje je posebno pohvaljena i istaknuta ova inicijativa na nivou Hrvatske. Dosad je već podijeljeno nekoliko stotina naljepnica. “Međimurska priroda” dijelila ih je besplatno i preko Facebooka, pa su zainteresiranima naljepnice stizale na kućne adrese. - Jedan upit stigao je čak iz Češke! - ističe Mesarić, te nastavlja: - Vlasnice edukativnih naljepnica postale su i učiteljice koje su s grupama ovih dana dolazile u naš Centar za posjetitelje u Križovcu, te naši poslovni partneri. Kampanja je odjeknula i u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, kao i kod Hrvatske agencije za okoliš i prirodu. Sada samo treba da svi skupa više pazimo na cesti i sačuvamo te naše ježeke. Autor ilustracije je Roberta Radović.
Objavljeno 05 Jul 2016 - Roberta Radović
Ime:
E-mail: (nije nužno)
Smajli: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Zaboravi me
Content Management Powered by CuteNews