U Varaždinu uz jogu servisirajte duh i tijelo!
Udruga ‘Joga u svakodnevnom životu’ Varaždin bit će u subotu 13. listopada u palači Sermage domaćin sadržaja pod nazivom ‘Yoga EXPO’. Potporu manifestaciji u vidu pokroviteljstva dao je Grad Varaždin, a suorganizator je joga studija Shakti.
Prvi Yoga EXPO omogućit se svim zainteresiranim na jednom mjestu spoznati blagodati koje donosi joga. U jutarnjim satima moći će se besplatno sudjelovati u radionicama joge, pripremljenim prema satovima joge koji se mogu, u redovnim terminima, vježbati u svim centrima koji djeluju u Varaždinu. Organizator naglašava kako su sve radionice besplatne te nije potrebna najava niti posebna fizička sprema. Preporučuje se takođe sportska odjeća te prostirka za vježbanje.

U 17 sati započet će teorijski dio. Vesna Posavec iz udruge Umijeće življenja Hrvatska održat će predavanje ‘Uvod u znanost o dahu - dahom do iscjeljenja’, Želimir Bengeri i Ivica Škvorc iz Centra Namaste govorit će o jogi za treću životnu dob. Tanja Vojnić, iz Sathya Sai predstavit će temu ‘Promjena svijesti-promjena svijeta, Učenje Sri Sathya Sai Babe’.

Predrag Daraboš iz Studija Shakti govorit će o ‘Ženi u jogi’. Završnicu manifestacije Varaždin Yoga EXPO održat će Swamiji Vivek Puri, s predavanjem Joga u svakodnevnom životu, na temu ‘Sklad tijela, uma i duše’. Osim radionica i predavanja bit će organizirana i degustacija vegetarijanskih specijaliteta indijske kuhinje. Predstavnici udruga koje će sudjelovati u prezentaciji te predstavnici Grada Varaždina zajedno će zasaditi 'drvo mira' na nekom od gradskih prostora te tako pokazati glavnu ideju joge - jedinstvo, ravnotežu, promjenu svijesti i mir, kako ističu organizatori.

Ovaj je događaj dio gradskog projekta pod nazivom ‘Centar živi’ i u njegovoj realizaciji, uz volontere iz ovih centara i udruga, pomoći će i cijeli niz varaždinskih obrtnika i poduzetnika. Cijeli tjedan od 15. do 20. listopada svi sudionici Yoga EXPO-a u svojim će prostorima održavati ‘Tjedan otvorenih vrata ’tijekom kojih će građani moći besplatno isprobati tehnike joge.
Objavljeno 11 Oct 2012 - Roberta Radović
Ime:
E-mail: (nije nužno)
Smajli: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Zaboravi me
Content Management Powered by CuteNews