Ošrcgrad - vrh Belige - vrh Ivančice
Najavili smo "dječiji izlet". A kako su se djeca raspršila u stilu uzrečice "ka rakova dica" ekipa "sedmorica mladih - Lili, Cico, Dubravko, Badema, Željac, Barbara, Beba" isplaninarila je u nedjelju 18. travnja finu rutu na Ivančici: Mrzljak - Oštrcgrad - dom Majer - vrh Belige - vrh Ivančice - Mrzljak. Red oblaka, red sunca, red kiše. Svega pomalo, da ne bi dosadno bilo. Svježa zelena boja mjeseca travnja osvježava dušu i tilo!
Objavljeno 19 Apr 2010 - Roberta Radović
Godišnja izborna skupština Kluba
Extremi, temeljem odluke Uprave planinarskog kluba «Extrem» pozvani ste na Godišnju izbornu skupštinu kluba. Skupština će se održati u srijedu 21. travnja 2010. godine s početkom u 19.30 sati na SRC-u "Mladost" u Čakovcu u prostoru kluba. Dobro došli svi. Klipići su u fazi pripreme...!

Objavljeno 16 Apr 2010 - Roberta Radović
Svjetski dan zdravlja
Povodom Svjetskog dana zdravlja 7. travnja čija je ovogodišnja krilatica "Kretanjem do zdravlja" odnosno "Agita mundo - move for health" koju koristi Svjetska zdravstvena organizacija, članovi planinarskog kluba "Extrem" (Badema, Kruno, Beba) odplaninarili su ranojutarnji trening na Ivančici. Brzo i zdravo" Pokrenite se i vi! Sebe i svijet. Agita mundo! (agita= na portugalskom znači "protresti";agita mundo = protresti svijet) i pridružite se svjetskoj akciji za zdraviji način življenja.
Objavljeno 07 Apr 2010 - Roberta Radović
Schőckl
Kao što Zagreb ima Sljeme i Medvednicu tako i Graz ima Schőckl koji je ovih dana pohodila extremna trojka u sastavu Davor, Željac i Beba. Do St. Radegunda mjestašca udaljenog 15-tak km od Graza, došli smo relativno brzo te smo od prijevoja na Schöcklkreuzu krenuli srednje teškom stazom prekrivenom snijegom i ledom prema vrhu. Vrh je grebenast i položen, te se s njega pruža panorama u svim smjerovima na dobro nam poznate vrhove: Triglav, Boč, Uršlja gora, Ivančica, Medvednica, Črni vrh,... Vrijeme (sunčano) je pogodovalo okupljanju i drugih pobornika extremnih sportova, tako da smo susreli paraglajdere, zmajare, brdske bicikliste. Prilično živahno pri visini od 1445 metara nadmorske visine! Nezahtjevno, ugodno planinarenje koje preporučujemo svakome. Nije nam daleko, a vrijedi doživjeti i vidjeti nove horizonte i panorame.

Cijeli tekst •
Objavljeno 05 Apr 2010 - Roberta Radović
Vilinski dimnjaci Kapadokije
U subotu 10. travnja u prostoru caffe bara LITTERA u Čakovcu održat će se putopisno predavanje «VILINSKI DIMNJACI KAPADOKIJE». Moderatorice predavanja bit će planinarke i štovateljice pustolovnih putovanja, Badema Križnik i Daria Vrbanec iz Čakovca te Sanja Habek iz Varaždina. Tursku i čudesnu pokrajinu Kapadokiju posjetile su prije desetak dana, a kao najsnažniju impresiju s putovanja ističu neobične stupove, piramide i stošce tkz. «vilinske dimnjake» koje su tijekom godina oblikovali vjetar i kiša.
Posebna zanimljivost su i mnogobrojni podzemni gradovi koje su u starokršćansko doba sagradili starosjedioci u potrazi za skloništem od raznih osvajača koji su prolazili tim područjem, a koje je danas pod zaštitom UNESCO-a. Foto projekcija i predavanje započet će u 19.00 sati. Ulaz je slobodan. Organizator ovog putopisno-edukativnog druženja je čakovečki planinarski klub «Extrem» koji vam svima želi radosne Uskrsne blagdane!


Objavljeno 02 Apr 2010 - Roberta Radović
Ivančica naša svagdašnja
Prvi dan proljeća, 21. ožujka obilježili smo trening usponom na Ivančicu. Na već uhodanoj ruti "Konj gor-dol" provjetrila se četvorka: Ema, Davor, Željac, Beba. Pozdravljamo extremnu ekipu u Kapadokiji i okolici.
Objavljeno 23 Mar 2010 - Roberta Radović
Gardun de Gereben
Polovica je mjeseca ožujka, a snijega ima još uvijek dovoljno za svekolike snježne radosti (pozdrav SKI ekipi s Pohorja!). B&B otišle su napraviti laganu kružnu šetnjicu na Grebengrad.
Nakon dugo vremena eto cjelodnevne sunčane nedjelje. Na Grebengradu smo zapazile novopostavljenu info ploču s koje prenosimo zanimljivosti iz povijesti stare utvrde Grebengrada koji je kako kažu podignut 1209. godine na zaravni brijega (n.v. 502 m), i prostire se na obroncima Ivančice iznad izvora rijeke Lonje. Negdašnji posjed prostirao se između rijeka Bednje, Lonje i Krapine. U ovom je krajevima to bila druga utvrda po snazi i veličini - odmah iza Medvedgrada. Prvi stanovnici bili su potomci kneza Garduna de Gerebena, a posljednji grofovi Erdödy, koji su krajem 17. stoljeća napustili utvrdu i preselili se u dolinu rijeke Bednje i dvorac Novi Majur (danas Novi Marof). Otada započinje i propadanje same utvrde Grebengrada. Danas je to omiljeno izletište žitelja tog kraja, a i planinari vole napraviti ugodne šetnice obroncima Grebengrada. Tako smo i mi, Badema&Beba uživale u toj sunčanoj nedjelji na obroncima negdašnjeg grada koji je živio punim sjajem na grebenu.
Objavljeno 15 Mar 2010 - Roberta Radović
Putevima Egipta
U petak 12. ožujka u prostoru caffe bara LITTERA u Čakovcu održat će se putopisno predavanje «PUTEVIMA EGIPTA». Moderator predavanja bit će Igor Šteinglin iz Čakovca. Foto projekcija uz edukativno predavanje započet će u 19.00 sati. Ulaz je slobodan.Objavljeno 08 Mar 2010 - Roberta Radović
Trakošćan - Ravna gora
Posljednji dan mjeseca veljače. Godina tigra. Extremna ekipa od sedmero članova: Barbara, Violeta, Davor (ZEN), Željac, Badema, Ružica, Beba. Ugodna ruta od Trakošćana, preko Cvetlina, Velikih pećina, Vrha, doma Pusti Duh, Filićeva doma i zaokruženom rutom nazad do Trakošćana. Malo sunca, malo oblaka. Na vrhu vjetrovito. Vesele prve proljetnice...Pozivnica: Za sve koje nisu bili na prezentaciji u Murskom Središću preporučujemo predstavljanje knjige Darka Berljaka "Više od Everesta" koje će se održati 5. ožujka u 19.00 sati u Pastoralnom centru u Prelogu, u organizaciji planinarskog društva "Prelog".
Info: Bili smo (Davor i Beba) na odlično organiziranoj Izvještajnoj skupštini planinarskog društva "Međimurje".Veseli spoznaja sve većeg broja planinara i planinarskih aktivnosti u Međimurju. Nastavimo zajedno novim planinarskim putevima ići!
Objavljeno 01 Mar 2010 - Roberta Radović
Bili smo ... Koralpe - Austrija
Extremno smo se pridružili skijaškoj bus ekipi čakovečkih bazena. Nas troje "šetača" planinara (Vesna, Badema, Beba) i ski dvojac (Davor&Željac), u tu subotu 20. veljače. Na ski odredištu je snježilo a i snaga mišića je dobrodošla u pogonskom okretaju bus kotača. Isčitavali smo olimpijski duh učesnika ovog zanimljivog izleta. I dok su skijaši hrabro osvajali staze Koralpa, nas tri planinarke prtile smo dubok snijeg oko Wolfsberga, romantičnih drvenih kućica u Feriendorfu, i okruženju vrha Großer Speikkogel maglom obavijenog....


Objavljeno 23 Feb 2010 - Roberta Radović

<< Prethodni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 Sljedeći >>

Content Management Powered by CuteNews