Extremi, sretan 17. rođendan!


Extremi, ma gdje god danas u prirodi bili (Strahinjčica, Ivančica, Bedekovičeve grabe via Mohokos, Sljeme, Pohorje,...) sigurna sam da ste se dobro zabavili! Danas smo sedamnaesti rođendan obilježili. Prisjetimo se: 6. veljače je u cilju razvoja i popularizacije extremnih sportova 1994. godine osnovan planinarski klub "Extrem". Kroz proteklih 17 godina proputovali smo kroz mnoge čudesne krajeve i osvojili mnoštvo vrhova - izdvajamo tek dio tog našeg putničko-planinarskog kolača: Pico de Aneto 3404m, najviši vrh Maroka - Toubkal 4165m, najviši vrh Španjolske Sierra Nevade 3482m, Mont Blanc 4807m, iranski vrh Damavand 5671m, Grossglockner 3798m, Kilimanjaro 5895m, Aconcagua 6962m, ... organizirali rafting, bungee jumping, hydrospeed, canyoning, kanu i jedriličarske izlete. Zdrav način življenja popularizirali smo kroz više od stotinjak edukativno-putopisnih predavanja. Nastavljamo ići. Extremni svi u novim životnim i planinaskim visinama bili!
Objavljeno 06 Feb 2011 - Roberta Radović
I Extremi dali potporu akciji HODNJA UZ MURU!
Danas smo hodali uz Muru. I time dali potporu akciji koja se tradicionalno organizira već od 2000-te godine kroz četiri susjedne zemlje: Austriju, Sloveniju, Mađarsku i Hrvatsku. Domaćin ovogodišnjeg hodanja uz Muru bila je Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurske županije. Okupilo se više od 500_tinjak zaštitara prirode, aktivista, planinara, rekreativaca i zaljubljenika u rijeku Muru. Svi smo hodali odašiljući jedinstvenu poruku: "Želimo da rijeka Mura bude bez hidroelektrana kao dio budućeg međunarodnog biosfernog rezervata Mura-Drava-Dunav". Relacija od 10 km u smjeru Križovec - Ferketinec - Križovec za Extreme je dakako hodačka simbolika, ali bitnija je namjera i dobra volja. A toga nikako nije uzmanjkalo. Dio atmosfere prenosimo uz foto zapise:
Cijeli tekst •
Objavljeno 30 Jan 2011 - Roberta Radović
Trkom na Ivančicu!
Prošlonedjeljnu snježnu idilu i sklad snježne bjeline s plavetnilom neba koji su doživjeli i pojedini članovi Extrema, dinamičnom su učinili i članovi atletskog kluba "Međimurje". Dakako, trčećim korakom - i to smjerom od Prigorca cestom do planinarskog doma na Ivančici. Prava nedjelja idila za atletičare i planinare!

Objavljeno 27 Jan 2011 - Roberta Radović
Extremno smo uživali!
Pravi proljetni vikend na Ravnoj gori doživjela je vesela ekipa extremnih planinara: Vesna, Simona, Kruno, Beba, Badema. Proljetnice, slasne kobasice, sunce... prava uvertira radosti proljeća. Doživljeni extremni užitak grijat će nas i u nadolazećim danima u kojima se najavljuju ipak primjereniji uvjeti mjesecu siječnju: snježne pahulje. A sav taj propupali proljetni užitak svojim budnim okom pratila je naša prava extremna četveronožna planinarka Nina. I mnoštvo paraglajdera koji su okupirali plavo nebo. Među njima i naš extremni Franz!Pogledajte u nastavku još nekoliko foto zapisa s nedjeljnog planinarenja:
Cijeli tekst •
Objavljeno 17 Jan 2011 - Roberta Radović
HODNJA UZ MURU!
Javna ustanova za zaštitu prirode naše županije bit će posljednje nedjelje mjeseca siječnja (30. 01.) domaćin akcije pod nazivom HODNJA UZ MURU. Akcija okuplja zaštitare i ljubitelje prirode iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Hodat će se na relaciji Križovec - Ferketinec - Križovec.
Planinarski klub "Extrem" također će biti aktivni sudionik akcije. Dogovor za tu akciju, kao i za sudjelovanje na 13. Vincekovom pohodu u organizaciji pk "Bundek", na sastanku u prostoru kluba Extrem na SRC "Mladost", u srijedu 19. siječnja s početkom u 19.30 sati.

Objavljeno 13 Jan 2011 - Roberta Radović
Srijeda 19. siječanj - extremna družba
Extremi i prijatelji našeg kluba! U srijedu 19. siječnja održat će se prvo ovogodišnje extremno okupljanje u prostoru kluba na stadionu "Mladost" u Čakovcu. Početak družbe je u naše standardno vrijeme - 19.30 sati. Stigle su i članske markice te iskaznice za 2011-tu godinu, pa svi koji su u dobroj volji i želji mogu uplatiti članarinu za ovu godinu. Do tada extremni, zdravi i živahni bili!

Objavljeno 12 Jan 2011 - Roberta Radović
13. Vincekov pohod
U organizaciji planinarskog društva "Bundek" iz Murskog Središća u nedjelju 23. siječnja svi ljubitelji planinarenja, prirode i društva moći će biti sudionici 13. Vincekovog pohoda koji svake godine bilježi sve veći broj učesnika. Extremi i svi vi ljudi dobre volje, pozvani ste doći na ovu svečanost vinogradara i planinara. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na www.bundek.hr

Objavljeno 11 Jan 2011 - Roberta Radović
Lončareva šija
Kad se zakorači smjerom Mrzljaka i dođe do prvog nemarkiranog skretanja u klanac nalijevo, započinje zanimljiv uspon ka vrhu Ivančice. Put nosi znakovito ime: Lončareva šija. Da li je taj neki Lončar na tom smjeru polomio šiju ili je imao kakve druge nezgode i nevolje ne zna se, ali da je smjer i više nego zanimljiv - uvjerila se peteročlana extremna ekipa: Tatjana, Badema, Vesna, Beba i Armin. Po silasku sa zadovoljstvom smo nakratko odmorili nogice na zajedničkom foto predahu.


Detalje uspona, te Arminove slatke kreacije pogledajte u nastavku...
Cijeli tekst •
Objavljeno 09 Jan 2011 - Roberta Radović
Extremno u Novu desetljetku!
U novu desetljetku Extremi su zakoračili - kako planinarima i dolikuje - na brijegu i snijegu mariborskog Pohorja. Radosna družina od 13 Extrema i prijatelja Kluba uz svekoliku potporu dragog nam Iztoka iz Maribora poslala je svim planinarima i alpinistima svijeta te ljudima dobre volje najljepše želje zdravlja, veselja te novih životnih i planinarskih vrhunaca!
Još malo foto impresija pogledajte u nastavku... i uživajte u svim danima Godine Nove!
Cijeli tekst •
Objavljeno 02 Jan 2011 - Roberta Radović
Radosno u Nove životne i planinske visine!
Sretan Božić i Novu godinu svim ljudima dobre volje želi planinarski klub Extrem!
Objavljeno 20 Dec 2010 - Roberta Radović

<< Prethodni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Sljedeći >>

Content Management Powered by CuteNews