Extremna družba 4. svibnja
Vrh Porezena, šetnice Povijesnim kostrenskim stazama, Kalnik, ... staze su i puti kojima su Extremi dominirali u proteklim danima. Prva extremna družba u ovom mjesecu održat će se u srijedu 4. svibnja s početkom u standardno vrijeme: 19.30 sati. Dogovaramo nove pute i pohode... U nastavku par "akvarela" s kostrenskih šetnica:
Cijeli tekst •
Objavljeno 03 May 2011 - Roberta Radović
Svim ljudima dobre volje!
Sretan Uskrs svim ljudima dobre volje žele članovi planinarskog kluba "Extrem"!
Objavljeno 16 Apr 2011 - Roberta Radović
Divlji luk
Miris divljeg luka. Svježe zelenilo. Ivančica: nedjeljna i podnevna.Visibabe, kukurijeci i misao sunčane strane. Dvojac bez kormilara: Beba i Davor.
Cijeli tekst •
Objavljeno 12 Apr 2011 - Roberta Radović
Učka, Žumberak i eko akcija čišćenja Mure
Proteklog vikenda Extremi su bili i više nego aktivni. Željac i "ženski harem" (Badema, Vesna, Violeta, Sanja, Simona) uputio se na Kvarner i planinarski obilazak Učke. Valerija je u suradnji s Bundekima uživala u čarima Žumberka, a Robi je zastupao eko svijest Extrema sudjelovavši u akciji skupljanja smeća s vodene površine i obala rijeke Mure na dionici od Svetog Martina na Muri do Podturna. Akciju je organizirala Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurske županije u suradnji s Rafting klubom Drava-Mura. Muru su čistili i pripadnici interventne jedinice ribočuvarske službe, djelatnici Turističke zajednice Mursko Središće, skelari iz Miklavca, članovi ŠRD ''Čikov'' iz Svetog Martina na Muri, te drugi ekološki aktivisti iz Hrvatske i Slovenije. Prikupljeno smeće zbrinuto je u suradnji s GKP "Čakom" iz Čakovca. Svi koji se žele uključiti u akcije čišćenja Mure, mogu to učiniti već 7. svibnja, kada će se akcija provoditi na dionici od Podturna do Goričana. Dobrovoljci slobodno se prijavite na kontakt adrese JU za zaštitu prirode MŽ ili Rafting kluba Drava-Mura.
Cijeli tekst •
Objavljeno 08 Apr 2011 - Roberta Radović
Planinarski vodič po Hrvatskoj
Planinari i svi ljubitelji prirode pozvani ste u srijedu 13. travnja otići u Varaždin. Zašto? U Vatrogasnom domu (Trenkova 44) održat će se predstavljanje knjige "Planinarski vodič po Hrvatskoj" autora Alana Čaplara. O knjizi će govoriti prof.dr. Željko Poljak, planinarski publicist. Knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni. Planinarsko druženje i predstavaljanje knjige započinje u 18.00 sati. Stoga, u srijedu 13. travnja neće biti "extremne" družbe članova našeg kluba na stadionu, već svi koji su u vremenu, volji i interesu, slobodni ste otići na planinarsku prezentaciju u Varaždin.
Objavljeno 08 Apr 2011 - Roberta Radović
Carstvo dabrova!
Mala istraživačka ekspedicija našeg kluba (Valerija, Božo, Beba) otkrivala je radost buđenja proljeća na priobalju drage nam rijeke Mure. Raskoš boja, igra zvukova i oblika, isčekivanje sumraka u šumi kraj rijeke... sve su to mozaici čudesne slike u kojoj nam se priroda otkrivala. A poslastica je stigla na kraju: adrenalinski doživljaj susreta s dabrovima! Treperili smo od ushita i uzbuđenja...
Cijeli tekst •
Objavljeno 01 Apr 2011 - Roberta Radović
Prošetajmo Himalajom!
Nepal, Tibet, Indija,... krajevi su koji uvijek iznova izazivaju zanimanje svjetskih putnika. Prezentacija jedne takve ekspedicije „OKO SVIJETA ‘09” Petra i Ratka Rakića moći će se doživjeti u utorak 29. ožujka u prostoru čakovečke knjižnice „Nikola Zrinski”. „Dojmovi sa šetnje Himalajom” kako su autori nazvali prikaz svojih impresija s putovanja, bit će nadopunjen i 10-minutnim promo filmom o ekspediciji. Ulaz je slobodan, a druženje s Himalajom započinje u 18.00 sati.
Objavljeno 25 Mar 2011 - Roberta Radović
Logarska dolina - dom na Okrešlju
Četvorka (Valerija, Božo, Željac, Beba) u nedjelju 20. ožujka otkrivala je zimsko-proljetne čarolije Logarske doline u smjeru od Doma planincev, pješačkom turom do slapa Rinke i potom do doma na Okrešlju. Dvojac Božo i Željac pokušali su zimski proboj do Kamniškog sedla, ali izrazite zimske razmere nisu dozvoljavale taj pothvat. Guštali smo u suncu, prirodnim kreacijama Logarske doline, a tek dio te atmosfere prenosimo u kratkom foto prikazu:


Cijeli tekst •
Objavljeno 21 Mar 2011 - Roberta Radović
Preporučujemo predavanje: ŠUME U HRVATSKOJ
Extremi, podsjetite se da je 2011-ta godina proglašena godinom šuma na svjetskoj razini, a na prvi dan proljeća 21. ožujka obilježava se i Međunarodni dan šuma. Povodom toga će se u organizaciji Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurske županije održati tematsko predavanje: "ŠUME U HRVATSKOJ" koje će održati Zdravko Abramović, dipl.ing.šum. Kako ste vi kao planinari i alpinisti česti posjetioci naših šuma, preporučujemo vam odlazak na ovo predavanje u ponedjeljak 21. ožujka. Početak je u 18.00 sati u Centru za posjetitelje u mjestu Križovec.

Objavljeno 18 Mar 2011 - Roberta Radović
Multimedijalna prezentacija - europske Alpe
Planinarsko društvo "Bundek" poziva sve ljubitelje planina na multimedijalnu prezentaciju koju će održati Anđelko Hrženjak. Dvosatni video zapis o prirodnim ljepotama i alpinizmu u europskim Alpama održat će se u petak 25. ožujka s početkom u 19.00 sati u Osnovnoj školi Mursko Središće. Svakako preporučujemo dolazak jer vas očekuju izvrsni video zapisi i impresije jednog od "najvišeg" Međimurca. Naime, Anđelko je osim niza alpinističkih i penjačkih uspjeha između ostalog i osvajač Aconcague, kao član ekspedicije koja je realizirana u organizaciji kluba Extrem. Anđelko je također izvrstan fotograf i snimatelj, tako da ćete svi uživati u snimcima i čaroliji Alpa!

Objavljeno 16 Mar 2011 - Roberta Radović

<< Prethodni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Sljedeći >>

Content Management Powered by CuteNews