A sada... smjer Chamonix!
Noćas u 4.00 ure su extremi u suradnji s pd "Bundek" krenuli u smjeru Chamonixa. Osmeročlana ekipa (osmjesima putnika zabilježenih na startu pridružili su se još Danijel i Božo), u slijedećim će danima biti na trekkingu u prekrasnom krajobrazu Chamonixa, jednom od ponajljepših svjetskih centara extremnih sportova. Ovim putovanje u smjeru Francuske postaje može se reći za naš klub tradicionalno, jer su extremni i prošlog ljeta uživali u alpskoj svježini i blizini Mt. Blanca. Sretan im put, boravak i povratak!

Objavljeno 14 Jul 2011 - Roberta Radović
Noćni uspon 8. srpnja - Ivančica
Radosna družina Extrema (Valerija, Sanja, Robi, Božo, Danijel, Željac, Beba) osmog je srpnja pohodila dragu nam Ivančicu kroz noćni uspon smjerom Mrzljaka. Hvala svima extremnima koji su ovu noć učinili čudesnom, raspjevanom i nezaboravnom! U nastavku par detalja s uspona:

Cijeli tekst •
Objavljeno 09 Jul 2011 - Roberta Radović
Bukovniško jezero - Mureck
U organizaciji Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurske županije u četvrtak 7. srpnja organiziran je jednodnevni studijski put za predstavnike općina s kojima Ustanova surađuje (Nedelišće i Podturen). Program puta uključio je obilazak Bukovniškog jezera u Sloveniji, obilazak mlina na Muri kod Murecka u Austriji, te razgled projekta revitalizacije staništa uz Muru. Pogledajte foto sažetak ovog edukativnog putovanja na kojem su sudjelovali i članovi našeg kluba:

Cijeli tekst •
Objavljeno 07 Jul 2011 - Roberta Radović
Rafting na Soči
U ove vruće dane rashladite se i osvježite uz foto teme Extrema na nedavnom raftingu na Soči:


Cijeli tekst •
Objavljeno 06 Jul 2011 - Roberta Radović
Rafting, mala Mojstrovka,...
Krajem mjeseca lipnja extremna družina raftala je rijekom Sočom, osvojila malu Mojstrovku, i guštala stazama u okolici Vršića, Kranjske gore, Bledskog jezera, a dio članova kluba bili su i učesnici Velebitskog trekinga 2011"Poskok-3".... U nastavku par foto zapisa s i više nego uspješne slovenske "mini" turneje:
Cijeli tekst •
Objavljeno 04 Jul 2011 - Roberta Radović
Pustinje - foto izložba Stipe Božića
Čak trećinu zemljinog kopna čine pustinje. Pješčane, kamene, užarene ili hladne, živopisne, mistične... Kakve god bile, oduvijek privlače pustolove. Kamerom te fotoaparatom i jedan od ponajboljih hrvatskih alpinista Stipe Božić zabilježio je kroz svoja putovanja dio čari oaza, pijeska, skrivenog života i detalja najpoznatijih svjetskih pustinja.
Otkrijte i vi dio pustinjskih tajni razgledom foto izložbe autora Stipe Božića koja će biti postavljena u izložbenom prostoru čakovečkog Centra za kulturu. Svečanost otvaranja foto izložbe bit će upriličena u četvrtak 30. lipnja s početkom u 20,00 sati.
A sve što vas zanima o pustinjama, alpinizmu ili pustolovnim ekspedicijama u dalekim i nepoznatim krajevima moći ćete nakon čina otvaranje izložbe saznati u razgovoru s autorom.
Pustinje i Stipe Božić vas s radošću očekuju!

Objavljeno 15 Jun 2011 - Roberta Radović
Extremno druženje 15. lipnja!
Extremi i prijatelji kluba, u srijedu 15. lipnja održat će se extremna družba u prostoru kluba s početkom u 19.30 sati. Top teme i dileme bit će skorašnji izleti: Rafting Soča (termin prema dogovoru unutar nadolazećih blagdana), Izvor Mura (01. - 03. srpanj), ostala brda i doline te tekuća pitanja. Nakon ove družbe slijedi tradicionalna ljetna stanka za "extremne srijede". Sve izlete, pohode, ekspedicije i ostale družbe dogovaramo "elastično" i u hodu te uz korištenje svekolikih medija kao što su usmeni dogovori, sms, mail, vezovi, užad, pancerice, dereze i ... druga tehnička pomagala. Vidimo se!

Objavljeno 06 Jun 2011 - Roberta Radović
Logarska dolina - Krofička
Šećer dolazi na kraju. Nedjelju 29. svibnja su Extremi proveli u planinarenju po uvijek im dragoj Logarskoj dolini u smjeru vrha Krofička. Idealni uvjeti, sunčan dan, mnogo dobre volje te smijeh sedmeročlane družine odzvanjao je alpskim proplancima. Izdvaja se Klemenča jama, ariš - spomenik prirode, svježina i koloriti, "snežne razmere" pri vrhu...

Cijeli tekst •
Objavljeno 31 May 2011 - Roberta Radović
Velika planina - Kamniška Bistrica - Ljubljana
Jedan dan - tri poslatice: Velika planina - Kamniška Bistrica - Ljubljana. U subotu u organizaciji čakovečke tvrtke InterSoft organiziran je aktivni izlet u kom su sudjelovali i članovi našeg kluba. Planinarenje, istraživanje prirodnih ljepota i šetnja izrazito ugodnom Ljubljanom, glavna su obilježja ovog putovanja. Pogledaje par foto zabilješki:

pastirske nastambe na Velikoj planini:

Cijeli tekst •
Objavljeno 31 May 2011 - Roberta Radović
G-rajski festival
U petak 27. svibnja Extremi su u suradnji s Javnom ustanovom za zaštitu prirode Međimurske županije sudjelovali na G-rajskom festivalu koji se tradicionalno već nekoliko godina organizira u ambijentu starog dvorca zvanog Grad u blizini Morske Sobote. Festival obuhvaća više raznolikih programa iz domene glazbe, likovne kulture, kulinarike i projekcije filmova. U sklopu G-rajskog festivala održani su i "5. dani Filma in kulture" pod nazivom "Mura brez meja". Projicirani su filmovi o rijeci Muri. Uz slovenske filmove, prikazana su i dva hrvatska filma:
"Ušće Mure - Hrvatska Amazona" autora Gorana Šafareka te "Mura u Međimurju" koji je realiziran u suradnji JU za zaštitu prirode MŽ i tima "Zelenkapice". I ovim je projektom naglašena potreba očuvanja prirodne baštine rijeke Mure za koju se aktivno zalažu i članovi planinarskog kluba Extrem. U nastavku par foto detalja s Festivala:
Cijeli tekst •
Objavljeno 31 May 2011 - Roberta Radović

<< Prethodni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 Sljedeći >>

Content Management Powered by CuteNews