Rafting na Soči
U ove vruće dane rashladite se i osvježite uz foto teme Extrema na nedavnom raftingu na Soči:


Cijeli tekst •
Objavljeno 06 Jul 2011 - Roberta Radović
Rafting, mala Mojstrovka,...
Krajem mjeseca lipnja extremna družina raftala je rijekom Sočom, osvojila malu Mojstrovku, i guštala stazama u okolici Vršića, Kranjske gore, Bledskog jezera, a dio članova kluba bili su i učesnici Velebitskog trekinga 2011"Poskok-3".... U nastavku par foto zapisa s i više nego uspješne slovenske "mini" turneje:
Cijeli tekst •
Objavljeno 04 Jul 2011 - Roberta Radović
Pustinje - foto izložba Stipe Božića
Čak trećinu zemljinog kopna čine pustinje. Pješčane, kamene, užarene ili hladne, živopisne, mistične... Kakve god bile, oduvijek privlače pustolove. Kamerom te fotoaparatom i jedan od ponajboljih hrvatskih alpinista Stipe Božić zabilježio je kroz svoja putovanja dio čari oaza, pijeska, skrivenog života i detalja najpoznatijih svjetskih pustinja.
Otkrijte i vi dio pustinjskih tajni razgledom foto izložbe autora Stipe Božića koja će biti postavljena u izložbenom prostoru čakovečkog Centra za kulturu. Svečanost otvaranja foto izložbe bit će upriličena u četvrtak 30. lipnja s početkom u 20,00 sati.
A sve što vas zanima o pustinjama, alpinizmu ili pustolovnim ekspedicijama u dalekim i nepoznatim krajevima moći ćete nakon čina otvaranje izložbe saznati u razgovoru s autorom.
Pustinje i Stipe Božić vas s radošću očekuju!

Objavljeno 15 Jun 2011 - Roberta Radović
Extremno druženje 15. lipnja!
Extremi i prijatelji kluba, u srijedu 15. lipnja održat će se extremna družba u prostoru kluba s početkom u 19.30 sati. Top teme i dileme bit će skorašnji izleti: Rafting Soča (termin prema dogovoru unutar nadolazećih blagdana), Izvor Mura (01. - 03. srpanj), ostala brda i doline te tekuća pitanja. Nakon ove družbe slijedi tradicionalna ljetna stanka za "extremne srijede". Sve izlete, pohode, ekspedicije i ostale družbe dogovaramo "elastično" i u hodu te uz korištenje svekolikih medija kao što su usmeni dogovori, sms, mail, vezovi, užad, pancerice, dereze i ... druga tehnička pomagala. Vidimo se!

Objavljeno 06 Jun 2011 - Roberta Radović
Logarska dolina - Krofička
Šećer dolazi na kraju. Nedjelju 29. svibnja su Extremi proveli u planinarenju po uvijek im dragoj Logarskoj dolini u smjeru vrha Krofička. Idealni uvjeti, sunčan dan, mnogo dobre volje te smijeh sedmeročlane družine odzvanjao je alpskim proplancima. Izdvaja se Klemenča jama, ariš - spomenik prirode, svježina i koloriti, "snežne razmere" pri vrhu...

Cijeli tekst •
Objavljeno 31 May 2011 - Roberta Radović
Velika planina - Kamniška Bistrica - Ljubljana
Jedan dan - tri poslatice: Velika planina - Kamniška Bistrica - Ljubljana. U subotu u organizaciji čakovečke tvrtke InterSoft organiziran je aktivni izlet u kom su sudjelovali i članovi našeg kluba. Planinarenje, istraživanje prirodnih ljepota i šetnja izrazito ugodnom Ljubljanom, glavna su obilježja ovog putovanja. Pogledaje par foto zabilješki:

pastirske nastambe na Velikoj planini:

Cijeli tekst •
Objavljeno 31 May 2011 - Roberta Radović
G-rajski festival
U petak 27. svibnja Extremi su u suradnji s Javnom ustanovom za zaštitu prirode Međimurske županije sudjelovali na G-rajskom festivalu koji se tradicionalno već nekoliko godina organizira u ambijentu starog dvorca zvanog Grad u blizini Morske Sobote. Festival obuhvaća više raznolikih programa iz domene glazbe, likovne kulture, kulinarike i projekcije filmova. U sklopu G-rajskog festivala održani su i "5. dani Filma in kulture" pod nazivom "Mura brez meja". Projicirani su filmovi o rijeci Muri. Uz slovenske filmove, prikazana su i dva hrvatska filma:
"Ušće Mure - Hrvatska Amazona" autora Gorana Šafareka te "Mura u Međimurju" koji je realiziran u suradnji JU za zaštitu prirode MŽ i tima "Zelenkapice". I ovim je projektom naglašena potreba očuvanja prirodne baštine rijeke Mure za koju se aktivno zalažu i članovi planinarskog kluba Extrem. U nastavku par foto detalja s Festivala:
Cijeli tekst •
Objavljeno 31 May 2011 - Roberta Radović
I tako bijaše... radosno!
... slika govori više od riječi:
Objavljeno 23 May 2011 - Roberta Radović
Radost nad svim radostima
Netko je jednom napisao: "Radost nad svim radostima, zanos nad svim zanosima, pijanstvo nad svim pijanstvima, biser nad svim biserima, blago nad svim blagom, beskrajnost nad svim beskrajnostima - to je uvijek ljubav". Naši dragi Katarina i Franz, danas će svojoj beskrajnoj ljubavi izreći "DA", a planinarski klub "Extrem" od srca im želi radosnu plovidbu kroz nove zajedničke životne visine i planine! Radujemo se svi!
Objavljeno 21 May 2011 - Roberta Radović
Najava - Košutnikov turn i Stol
Najavljujemo i izdvajamo nekoliko aktivnosti i prijedloga za nadolazećih mjesec dana: uspon na Košutnikov turn (najviši vrh Košute 2133 mnv). Izuzetno zanimljiv uspon i vrh kojim prolazi državana granica Slovenije i Austrije. Stol? Što reći o slovenskom stolovanju na 2236 mnv? Extremna predsjednica je tu dobila planinski krstni list, a svečanom činu kumovali su boter Badema i rabelj Armin, uz svjedočenje ostalih extrema. Svima preporučujem ovo iskustvo!... U najavi su još biciklističko-planinarski izleti na Pohorje, rafting u lipnju,... Dođite na extremna druženja srijedom i saznat ćete više detalja o svim akcijama. Vidimo se! U nastavku pogled na obronke Košutnikovog turna...

Objavljeno 13 May 2011 - Roberta Radović

<< Prethodni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Sljedeći >>

Content Management Powered by CuteNews