NEPAL – IMJA TSE 6189 mnv
U petak 18. studenog u prostoru caffe bara «Littera» u Čakovcu održat će se putopisna foto projekcija «KORAK PO KORAK DO VRHA». Moderatorica predavanja bit će Patricija Kos planinarka i alpinistica iz Rijeke koja je tijekom listopada ove godine krenula na trekking u Nepal i osvojila vrh IMJA TSE (Island Peak) 6189 mnv! U Čakovec će nam donijeti vrlo svježe impresije s tog putovanja i uspona za koje sama kaže: «Otišla sam tamo na slijepo, sama se u Nepalu organizirala i otišla na Himalaju u norveško-austrijsko-hrvatsko-nepalskoj kombinaciji. Prošla Everest Base Camp (5364m), Kala Patthar (5550m) i osvojila vrh Imja Tse (6189m).”
Treba li veća (viša) pozivnica za ovo planinarsko-putopisno druženje? Predavanje i foto projekcija započinju u 19.00 sati. Ulaz je slobodan, a organizator uz domaćina caffe bara „Littere” je planinarski klub „Extrem” iz Čakovca.

Cijeli tekst •
Objavljeno 11 Nov 2011 - Roberta Radović
Biciklisti&planinari u suradnji
Extremni biciklistički dvojac Armin&Željac jurili su bregima Ivančice, dok je petorka u sastavu Barbara, Vesna, Nina, Davor i Beba, planinarila Mrzljakom. Jesen na Ivančici je prekrasna...potvrdili smo te misli i ove nedjelje, 6. studenog.
Cijeli tekst •
Objavljeno 06 Nov 2011 - Roberta Radović
Slika govori više od riječi...
Objavljeno 03 Nov 2011 - Roberta Radović
Pohorje u jesenjim bojama
I dok s radošću čekamo nepalske impresije "uživo" mi neki obilazimo bliže destinacije: nedjelja 30. listopada - Pohorje. Kesteni, sunce, raskoš rumenih jesenjih boja. Nezaobilazna gobova juhica i ajdovi žganci... A i Zen preporučuje tehniku "bivanja" i opuštanja uz okus Radlera.... Petorka (Tatjana, Ema, Davor, Željac i Beba) bilježi Pohorje, Robi Zavižan i Sjeverni Velebit u izvrsnom društvu, Božo Sljeme...Uživajmo i nadalje u jeseni svi!
Cijeli tekst •
Objavljeno 02 Nov 2011 - Roberta Radović
Međimurski planinari na Thorung La 5416mnv!
Izvrsne vijesti stižu nam iz Nepala: Mala međimurska ekipa koja je 8. listopada krenula na trekking oko Annapurne, danas je dosegla 5416 mnv na Thorung La! Svi se dobro osjećaju i trekking se nastavlja prema planu, pa im želimo i nadalje dobre vremenske uvjete te sretan nastavak pohoda.

Objavljeno 20 Oct 2011 - Roberta Radović
Novosti iz kluba
Povodom 2011. godine koja je proglašena Međunarodnom godinom šuma u Centru za posjetitelje u Križovcu održano je edukativno predavanje uz postav izložbe "Murščak - od prašume do danas" koje je održao Ljudevit Marđetko. Tom je prigodom promovirana i knjižica "Od prašume do regionalnog parka" koja je posvećena svim Međimurcima koji su za života zasadili ma i jedno Stablo. Autori su Ljudevit Marđetko i Siniša Golub. Niste još zasadili svoje stablo? Vrijeme je da to učinite... Osim predavanja i izložbe, mi "extremni" stigli smo obići i drage nam krajobraze uz rijeku Muru.
Napomena: srijedom nakon "extremne" družbe, ako ste u volji i vremenu slobodno se pridružite trkačkoj ekipi Extrema, koja trenira i nabira kondiciju za nove visine i doline!
Objavljeno 20 Oct 2011 - Roberta Radović
Kalnički zubi
Kalnik je u nedjelju 16. listopada privukao mnoge penjače, planinare, bicikliste, ljude dobre volje... i dakako, nas Extreme. Neki magnetni sjaj prohladne, ali izrazito sunčane nedjelje dozvao nas je na tu staru utvrdu i penjanje preko sedam zuba. Trojac (Robi, Sanja, Beba) krenuo je autom, Željac biciklom. A na Kalniku se nalazimo i s našim drugim dragim međimurskim planinarima - grupom od dvadesetak ljubitelja prirode - među kojima s radošću prepoznajemo i "extremne": Tin, Cico. Lili, Ružica, Gordan... Da smo se dogovarali, ne bismo se bolje našli. Kalnička ophodnja započela je usponom na stari grad koji se obnavlja. Naša ekipa obišla je sve "desni, karijese, plombe i slične zubne nestašluke" smjerom zvanim "Sedam zuba". Pogledajte detalje u nastavku...
Objavljeno 17 Oct 2011 - Roberta Radović
Trekking _ Nepal
Planinari Bundeka, Extrema i Patricija iz Istre, danas su u ranim jutarnjim satima otputovali u smjeru Nepala, gdje će u slijedećih 25 dana biti na trekkingu. Sretno im i uspješno bilo!

Objavljeno 08 Oct 2011 - Roberta Radović
Lubenice - san snova!
Doživjeti SAN SNOVA može se na plaži podno malog mjesta Lubenice na otoku Cresu. "Čistu desetku" ovom raju zemaljskom prošlog je vikenda dodijelila i deseteročlana extremna ekipa u sastavu: Ana, Valerija, Božo, Robi, Ema, Davor, Barbara, Lidija, Željac i Beba. Reći ću samo jedno: uživajte u foto zapisima. A stvarnost bivanja tamo je za mnoge od nas jednostavno bila: san snova!

Objavljeno 03 Oct 2011 - Roberta Radović
Strahinjščica
Posljednji ovogodišnji ljetni vikend "extremni" su se "razbježali" na sve strane: jedan ogranak istraživao je brdske predjele u okolici Metkovića, drugi su guštali na Pohorju, a nismo zanemarili ni ovdašnje brežne destinacije: Stahinjščica koja se često nepravedno zanemaruje, bila je izvrsna meta ugodnog nedjeljnog izleta. Vedra četveročlana ekipa koju je predvodila i četveronožna planinarska Nina, ugodnom stazom od mjesta Radoboj preko Strahinje preko planinarskog doma i vidikovca, stigla je na vrh Sušec (846 mnv). Bio je to krasno sunčan i radostan ljetni dan s najavom početka rumenih i raskošnih jesenjih dana .
Objavljeno 19 Sep 2011 - Roberta Radović

<< Prethodni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Sljedeći >>

Content Management Powered by CuteNews