Hodanje uz Muru - za Muru!
Povodom Svjetskog dana močvara koji se obilježava 2. veljače, ovog je vikenda naš klub svojim sudjelovanjem na "HODNJI UZ MURU" u Radencima dao potporu nastojanju ekologa i zaštitara prirode za očuvanjem i zaštitom njezinih močvara i poplavnih šuma. Pohod su uveličali brojni gosti i hodači iz Austrije, Hrvatske i ponajviše domaćina - Slovenije. Poruka pohoda svima je razumljiva: "Želimo da rijeka Mura bude bez hidroelektrana kao dio budućeg UNESCO međunarodnog
biosfernog rezervata Mura-Drava-Dunav«. U nastavku pogledajte nekoliko foto zapisa s nedeljne Hodnje:

Cijeli tekst •
Objavljeno 30 Jan 2012 - Roberta Radović
22. siječanj...
... te nedjelje 22. siječnja klupske boje vijorile su na Vincekovom pohodu, skijale u Sloveniji te hodale "pionirskim" smjerom na Ivančici. Vaš foto zapisničar donosi par detalja s Ive: krasan sunčan dan... i vesela ekipa: Igor, Siniša, Sanja, Armin, Vesna, Nina, Beba, Valerija...

Cijeli tekst •
Objavljeno 23 Jan 2012 - Roberta Radović
12 veličanstvenih - na Japetiću
Na obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske 12 veličanstvenih Extrema krenulo je u smjeru Samoborskog gorja. Dočekao nas je svjež, ali izrazito sunčan dan. Proljetnice, krasne staze, kružna tura preko ostataka Lipovec grada i Japetić vrha, tek su djelići doživljaja tog krasnog izleta. Uživali smo!
Cijeli tekst •
Objavljeno 16 Jan 2012 - Roberta Radović
Stipe Božić - SEDAM VRHOVA
Za nas planinare, alpiniste i ljubitelje prirode za kraj siječnja u Čakovec stiže prava multimedijska poslastica: STIPE BOŽIĆ – SEDAM VRHOVA – Tribina ČČ 26. siječnja u 20 sati. Planinarski klub "Extrem" i sam je u svojim edukativnim predavanjima ugostio ovog svjetski poznatog i vrsnog alpinistu, pa će i ova družba u čakovečkom Centru za kulturu biti još jedan izvrstan podsjetnik koliko se čovjek i planina mogu uzajamno razumijevati. Više o ovom programu saznajte na www.czk-cakovec.hr., i nemojte propustiti užitak druženja s najvišim vrhovima svijeta doživljene kroz oko i dušu Stipe Božića!

Objavljeno 13 Jan 2012 - Roberta Radović
Vincekovo 2012
Siječanj obiluje organiziranim planinarskim pohodima. Izdvajamo i posebno preporučujemo VINCEKOV POHOD 2012 koji tradicionalno već 14. puta organizira HPD "Bundek" iz Murskog Središća. Ove godine pohod će biti u nedjelju 22. siječnja, a kao i uvijek hoda se po međimurskim bregima, a sve u čast i Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Više o pohodu saznajte na www.bundek. hr. Svakako vam preporučujemo ovo uvijek veselo i izvrsno organizirano sljubljivanje prirode i društva!

Objavljeno 13 Jan 2012 - Roberta Radović
Hodnja uz Muru - Radenci!
Podsjećamo na nedjelju 29. siječnja. Razlog: HODNJA UZ MURU - RADENCI! Povodom Svjetskog dana močvara organiziran je pohod uz Muru, koji tradicionalno provodi udruga TABRIH još od 2000. godine, s ciljem uvrštenja močvara i poplavnih staništa rijeke Mure na kartu međunarodno važnih močvarnih staništa prema Ramsarskoj konvenciji. Krilatica ovogodišnjeg pohoda glasi: "Želimo da rijeka Mura bude bez hidroelektrana kao dio budućeg UNESCO međunarodnog biosfernog rezervata Mura-Drava-Dunav.". Polazak je organiziran autobusom iz Čakovca u 7.00 sati. Dužina pohoda je oko 12 km, a kotizacija iznosi 50.00 kn (uključeno topla užina, piće, prijevoz busom). Planinarski klub "Extrem" potporu je ovoj akciji dao i prošle godine, pa ste Extremi pozvani i ove uključiti se u HODNJU UZ MURU! Prijave kod "Međimurska priroda", Mihaela Mesarić 040 866 297, mob 095 801 6873 ili nadzor@medjimurksa-priroda.info, najkasnije do petka 20. siječnja, ali preporučujemo potvrdu dolaska i uplatu kotizacije što je moguće ranije.
Objavljeno 04 Jan 2012 - Roberta Radović
... i bili smo - prirodni i društveni!
Cijeli tekst •
Objavljeno 02 Jan 2012 - Roberta Radović
Sretan Božić i Nova godina!
Objavljeno 22 Dec 2011 - Roberta Radović
Noćni uspon - Ivanščica 31. prosinca
31. prosinca ide se na noćni uspon na Ivanščicu. Novu godinu dočekujemo na vrhu. Dogovor za izlet, slijedeće srijede na extremnoj družbi u prostoru kluba. Druga extremna ekipa planira pohod i doček Nove na vrhu Triglava u suradnji s planinarima iz Ivanca i Ludbrega. Dobro došli u obje ekipe svi!
Objavljeno 21 Dec 2011 - Roberta Radović
TAJNA FLORA IVANŠČICE


Mnogo smo puta bili na Ivančici. Mi planinari, mi Extremi. Uživali u njezinim čarima, krajolicima, bojama, mirisima... A kako sve to izgleda kroz oko stručnjaka i velikog poznavatelja flore, pogledajte na predavanju u Lepoglavi. Mnogi od nas vidjeli smo "TAJNU FLORU IVANŠČICE" u Čakovcu krajem prošle godine. Vrijedi ponovo vidjeti i doživjeti svu tu cvjetnu raskoš, kraj koje prolazimo, s više ili manje emocija, znanja i zapažanja.
Objavljeno 21 Dec 2011 - Roberta Radović

<< Prethodni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Sljedeći >>

Content Management Powered by CuteNews