Budite i vi dio humanitarke POMOĆ NEPALU
Objavljeno 22 May 2015 - Roberta Radović
Izilet u svijet narcisa - Golica
Slika govori više od riječi: Božidar i njegovih osam narcisa!

Objavljeno 22 May 2015 - Roberta Radović
Putopisno predavanje Hrvoje Jurića: Kako putovati biciklom
Hrvoje Jurić kao promotor projekta humanitarne biciklijade kroz cijelu Hrvatsku “Zajedno možemo” dolazi i u Čakovec gdje će održati prigodno predavanje. U jednoj od pet dionica nalazi se i Međimurje te će tom prigodom Hrvoje održati predavanje u našem gradu.

Putopisno i edukativno predavanje će se održati u caffe baru Littera, u četvrtak 9. travnja 2015. godine u 19 sati. Hrvoje će govoriti o svojim iskustvima kako se pripremiti za putovanje biciklom ( kako organizirati cjelokupno putovanje, kako pripremiti bicikl, gdje spavati, kako trošiti itd.)
Nakon predavanja slijedi druženje, a već idući dan možete se pridružiti Hrvoju i ekipi u bicikliranju barem jednog dijela puta, o čemu ćete više moći saznati na predavanju.foto: rr - Hrvoje Jurić prigodom predstavljanja svog književnog prvijenca “Marijanov put” u Čakovcu prije dvije godine
Objavljeno 06 Apr 2015 - Roberta Radović
ČESTITALICA
Objavljeno 10 Jan 2015 - Roberta Radović
Sretan Božić svima!
Objavljeno 24 Dec 2014 - Roberta Radović
Viševnik - 2050 mnv
I dok se dio Extremne ekipe uputio na jadranske širine i visine, drugi dio krenuo je u gore. Ovog puta u smjeru vrha Viševnik 2050 mnv. Guštali su: Božo, Željac, Valerija, Smiljana, Dražen i Robi.

Objavljeno 29 Jul 2014 - Roberta Radović
Mudna dol
Extremna ekipa (Smiljana, Dražen, Robi i Božo) kroz kanjonje zvane Mudna dol do Fratra. Grobničke alpe ponovo pokazale sve svoje ljepote... 29. lipnja.

Cijeli tekst •
Objavljeno 06 Jul 2014 - Roberta Radović
Olševa – Govce 1929 mnv
Osmi lipanj. Smjer Olševa. Uspon preko najviše gorske kmetije u Sloveniji – Turistična kmetija Rogar do spilje Potočke zijalke. Četvorka penjača ide preko austrijske strane (Kamena okna) – Felsentore. Na Obloj glavi svi se susrećemo i zajedno nastavljamo. Devetero dragih planinara Anđelko, Duška, Marija, Darko, Ksenija, Dijana, Vlatka, Armin i Beba. Potom svi zajedno na najviši vrh Olševe – Govce 1929 mnv. Priroda i društvo, iznimno!

Cijeli tekst •
Objavljeno 09 Jun 2014 - Roberta Radović
1000 dana proljeća u Litteri
Povodom izlaska knjige prvijenca i završetka dugogodišnjeg putovanja,
Tomislav Perko krenuo je na turneju Hrvatskom, a jedan od gradova koje će posjetiti je Čakovec. Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, nedavno se vratio s putovanja oko svijeta, koje je nazvao – 1000 dana proljeća . Obišao je pet kontinenata, i to s budžetom od svega par eura na dan. Stopirao je, spavao u domovima nepoznatih ljudi, svirao gitaru na ulici, radio neobične poslove, volontirao, pa čak i preplovio Indijski ocean u 13-metarskoj jedrilici.
Družio se s policijom na granici Irana i Pakistana, meditirao u budističkom samostanu na Tajlandu, završio u hipi selu u Australiji, posjetio najljepši otok na svijetu, živio s Maasai ratnicima u Africi, pronalazio smisao života u društvu šamana u džunglama Amazone. Naposljetku, u jednom ribarskom selu u Ekvadoru, bacio se na pisanje knjige o svom putovanju. Oko stote stranice, uvidio je da se toliko toga ima za reći i o životu koji je svemu tome prethodio:
kako je siguran posao zamijenio nesigurnošću ceste, kako su izgledali njegovi prvi putni koraci, kako su reagirali prijatelji i obitelj, kako je došao do ideje da krene na put oko svijeta te kako je sve to realizirao.

Odgovore na ta pitanja dao je u svom književnom prvijencu – 1000 dana proljeća, koji će predstaviti u Čakovcu u subotu 31. svibnja, u caffe baru Literra u 18 sati, uz zanimljivo predavanje o svom tisućudnevnom putovanju.

Objavljeno 31 May 2014 - Roberta Radović
Utrka grada Čakovca. Trči se i za Slavoniju!
Utrke za Dan grada Čakovca započinju u 18 sati utrkom u kolicima za sve kategorije. Start glavne utrke bit će u 19.15 sati. Organizator utrke, Atletski klub Međimurje odlučio je da će ovogodišnja utrka imati humanitarni karakter, jer će iznos od 10 kn od svake uplaćene startnine ići za pomoć stradalima u poplavama u Slavoniji.

Startni brojevi mogu se podići u srijedu prije početka utrke. Startnina za utrke građanki i građana te glavnu utrku je 30 kuna po natjecatelju. Juniorke i juniori plaćaju 20 kuna, a kadetkinje i kadeti te trkači u kolicima ne uplaćuju startninu. Sve dodatne informacije o utrci na broj 098/921-1479, e-mail: akm©ck.t-com.hr ili u uredu TZ Čakovec u ulici Kralja Tomislava. Pokrovitelj utrke su AK Međimurje, Grad Čakovec, Međimurska županija i TZ Čakovec.

Objavljeno 25 May 2014 - Roberta Radović

<< Prethodni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Sljedeći >>

Content Management Powered by CuteNews