Preporučujemo...
Međimurska planinarska društva aktivna su ovih dana i u pogledu organizacije predavanja. Preporučujemo dvije izuzetne družbe:
U petak 13. travnja, PD"Bundek" domaćin je predavanju "Stubai Alpe" - "Kraljevstvo 3000-njaka" koje će održati planinar i alpinist Anđelko Hrženjak. Druženje započinje u 19.00 sati u OŠ Mursko Središće.
Ponedjeljak 16. travnja rezervirajte za predavanje i predstavljanje treće knjige "Occursus permanentes – Susreti koji traju" svećenika, alpiniste, duhovnika i velikog ljubitelja prirode vlč. Blaža Tote. Domaćin ovog susreta je HPD "Međimurje". Družba započinje u 20.00 sati u Domu amatera ČAK, u Čakovcu.
Ulaz na oba događaja je slobodan. Dobro došli svi.

Objavljeno 11 Apr 2012 - Roberta Radović
Plivanjem do svjetlosti!
Sve sportaše, ljubitelje prirode i plivanja pozivamo na sudjelovanje u humanitarnoj akciji "Plivanjem do svjetlosti", koja će se održati 20. i 21. travnja na čakovečkim bazenima. Svatko može otplivati nekoliko dužina bazena i time pridonijeti doniranju sredstava potrebitima. Kotizacija za djecu, studente i umirovljenike iznosi 30,00 kn, a za sve ostale 50,00 kn. Organizator akcije je Lions klub Čakovec, uz tehničku potporu Čakovečkog plivačkog kluba, Međimurskog veleučilišta Čakovec te GP EKOM Čakovec. Extremi su uvijek bili aktivni učesnici ove akcije. Pozvani ste svi i ove godine radosnom družbom i plivanjem pridonijeti kvaliteti, masovnosti i uspjehu ove hvalevrijedne akcije. Zaplivajmo zajedno svi do svjetlosti!

Objavljeno 11 Apr 2012 - Roberta Radović
Sretan Uskrs svima!
Objavljeno 06 Apr 2012 - Roberta Radović
Grintavec - zimski uspon
Kao dio priprema za uspon na Mt. Blanc extremna ekipa je posljednji dan ožujka te prvi travnja provela na Grintavcu. Andrija, Zvone, Željac, Božo, Igor, Davor, Robi, Dražen i Smiljana, imali su edukativno-iskustveno vikend uz noćenje u šatorima i zimskom skloništu, testirajući time opremu za više nadmorske visine koje ih očekuju u kolovozu. Ispratili smo ih na veselom startu u Čakovcu...
Cijeli tekst •
Objavljeno 06 Apr 2012 - Roberta Radović
Meko uže čvrsto veže!
Provjerili smo jednu od zlatnih poslovica: "Meko uže čvrsto veže". Naime, nakon noćnog pohoda, dočekalo nas je sunčano proljetno jutro (24. ožujka) te smo s radošću krenuli u smjeru penjališta Ham-Pokojec gdje je ekipu čekao novi izazov i cilj: ispenjati smjer Frodo (4a) i doseći visinu stijene od 20-tak metara. Većini je to bio prvi pokušaj i iskustvo penjanja u stijeni. Nakon što je Zvone kao moderator tečaja pokazao osnove i pravila, svi su prionuli "poslu". A potom je "službeni" foto zapisničar bilježio uspjeh za uspjehom: Željac, Robi, Smiljana, Davor, Andrija, Barbara, Monika, Dražen, Gregor, Valerija, Božo, Zvone. Svi su dosegli željeni vrh. Čestitke svima! Kolažom foto zapisa donosimo dio atmosfere s penjališta... I vjerujte, to meko uže doista čvrsto veže i drži!

Cijeli tekst •
Objavljeno 26 Mar 2012 - Roberta Radović
Noćni uspon - Ivančica 23. ožujka
Petak je dan za ... noćni uspon. Ovog puta na "jelovniku" je bila Ivančica:uspon smjerom zvan Pionir, te spust svima znanim Prekrižjem. Vesela extremna ekipa u sastavu Smiljana, Dražen, Monika, Andrija, Željac, Igor, Zvone, Armin, Valerija i Beba ovim je pohodom dala tek uvod u zanimljivosti koje su uslijedile dan kasnije, odnosno u subotu ujutro...
Cijeli tekst •
Objavljeno 26 Mar 2012 - Roberta Radović
JALOVEC - foto projekcija - ODGOĐENO do daljnjega.
Zimski uspon na slovenski Jalovec sjajan je uspjeh međimurskih planinara koji nas svojim dosezima sve više oduševljavaju. Petar Šimunić, Anđelko Borković, Dražen Podvez, Vladimir Horvat i Stjepan Kutnjak realizirali su početkom ove godine ovaj izvanredan alpinistički pothvat. Čestitamo svima! Projekcija je odgođena zbog neplaniranih obveza predavača do daljnjega ... prvom prigodom kad će Petar biti u mogućnosti, imat ćemo prigodu vidjeti foto projekciju s zapisima s Jalovca.

Objavljeno 21 Mar 2012 - Roberta Radović
Uvijek zanimljive GOLTE!
I dok je dio članova kluba te vjetrovite nedjelje 18. ožujka pohodio Ivančicu, ranojutarnja petorka (Armin, Jadranka, Sanja, Igor, Željac) uputila se u smjeru Slovenije točnije na Golte. Već i ovih par foto zabilješki govore o raznovrstnosti, zanimljivosti i živahnosti izleta...

Cijeli tekst •
Objavljeno 21 Mar 2012 - Roberta Radović
Tečaj navezivanja
Extremi, ove srijede (21. ožujak) tečaj "ČVOROVI I NAVEZIVANJE" započinje u 18.30 sati. Moderator će biti Zvonimir Jembrih, a posebno su pozvani doći članovi tima "Mt. Blanc".
Objavljeno 19 Mar 2012 - Roberta Radović
GLOBETKA - kros liga
Za poklonike trčanja stižu dobre vijesti iz Atletskog kluba Međimurje. U utorak 20. ožujka započinje prvo kolo Kros lige GLOBETKA. Svi zainteresirani mogu se prijaviti pola sata prije trke koja započinje kod SRC Mladost u 17.00 sati ili na e-mail:akm@ck.t-com.hr. Svi trkom u Globetku!

Cijeli tekst •
Objavljeno 19 Mar 2012 - Roberta Radović

<< Prethodni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Sljedeći >>

Content Management Powered by CuteNews