Večeras u osam
Večeras u 8 sati extremna družba na terasi Littere, onak laganini, blagdanska. Bit će prisutno i ponešto extremnih mt blanovca koji su jučer sretno doputovali iz Francuske.

Objavljeno 15 Aug 2012 - Roberta Radović
Extremi na vrhu Mt. Blanca!
Svih sedmero članova ekspedicije “Mont Blanc 4810 mnv” uspješno je u petak 10. kolovoza oko 11 sati doseglo vrh Mt. Blanca 4810 mnv . Kako javljaju vrijeme je bilo vedro, uz extremno jak vjetar (kako i dolikuje “Extremnima”!). Spust do Chamonixa je prošao bez problema i cijela ekipa (Smiljana Janžek, Zvonimir Jembrih, Željko Horvat, Igor Rodiger, Dražen Janžek, Andrija Lesar i Daniel Bračko) sa svima u Međimurju i šire, dijeli svoj osjećaj zadovoljstva i radosti. Šalju nam prvi foto zapis s vrha...

Potporu ekspediciji planinarskog kluba "Extrem" dali su METSS d.o.o. Čakovec, Vigma d.o.o. Prelog, Servis Mačak - Ivanovec, Cafe bar Lapuh - Donji Kraljevec, Marodi domaća tjestenina Čakovec, Mesnica Mihalić Nedelišće i ljekarna Kovač - Čakovec.

Objavljeno 11 Aug 2012 - Roberta Radović
Svi extremi osvojili vrh Mt Blanca!
Proslijeđujem izvrsnu vijest iz Francuske: svi Extremi uspješno su dosegli vrh Mt Blanca 4810 mnv. Sad im još slijedi silazak do Chamonixa gdje bi trebali stići večeras. Sretno im bilo i nadalje!

Objavljeno 10 Aug 2012 - Roberta Radović
Planinarski kotlić - 1. rujna - Ravna gora
Planinarsko društvo „Ravna gora“ poziva planinare i sve ljude dobre volje na natjecanje u spravljanju jela 'Planinarski kotlić' koje će se održati u subotu 1. rujna kod Filićevog doma na Ravnoj gori. Ovogodišnja zadana tema je zelje. Natjecanje započinje u 10 sati, a svaka ekipa prijavom dobiva zelje, luk, vodu, drva i kotlić. Zadatak je kroz 3 sata (natjecanje završava točno u 13 sati) pripremiti pobjedničko jelo. Prijavnica se može preuzeti na Internet adresi društva www.pdravnagora-vz.com a prijave se primaju do 29. kolovoza. Prošlogodišnji pobjednici su Poždrljivi planinski krti. Tko ih može nadvisiti?

Objavljeno 09 Aug 2012 - Roberta Radović
Dan planinara Herceg Bosne
Planinarsko ekološko društvo „Zavelim“ Roško Polje u suradnji s planinarskim savezom Herceg Bosne organizira tradicionalni Dan planinara. Domaćin je organizirao smještaj u kampu u podnožju planine Zavelim (Roško Polje, općina Tomislavgrad) gdje se očekuje dolazak planinara u petak 17. kolovoza. Za subotu je predviđen uspon na najviši vrh Zavelima, Kolakovac 1346 mnv. S vrha se za lijepa vremena pružaju nezaboravni vidici na Biokovo, Kamešnicu, Cincar, Tušnicu, Vran, Čvrsnicu i Matokit. Prekrasan vidik je i prema jezeru Buško blato. Organizatora je pripremio i druge sportske aktivnosti, a uz svečano otvaranje Dana planinara Herceg Bosne u subotu će biti upriličen i prigodan kulturno zabavan program.

Objavljeno 09 Aug 2012 - Roberta Radović
Noć zvijezda padalica
Svake godine početkom kolovoza noćnim nebom počinju juriti stotine zvijezda padalica koje se u narodu nazivaju ‘suze svetog Lovre’. Kiša meteora ponajviše postaje vidljiva sredinom mjeseca posebice na području gdje nije jako izraženo svjetlosno zagađenje. Ovogodišnja preporuka astronoma za najbolje vrijeme opažanja perzeida su dani nadolazećeg vikenda odnosno noć sa subote na nedjelju.

Astronomsko društvo VEGA organizira promatranje meteorskog roja Perzeida na svojoj lokaciji za promatranja, kod ribnjaka u Šenkovcu (3 km od centra Čakovca) u subotu 11. kolovoza. Početak okupljanja svih zainteresiranih bit će oko 23 sata. Članovi društva održat će i kratko edukativno predavanje o meteorima te organizirati mogućnost promatranja neba i nebeskih objekata uz nekoliko teleskopa. Osim dobre volje za opažanje meteora preporučuje se i mnogo strpljivosti. Često se događa da se nekoliko minuta ne opaža ništa a onda se u svega nekoliko sekundi pojavi desetak sjajnih meteora. Uz pomoć astronomskog društva VEGA možda uhvatite i svoju zvijezdu padalicu. U slučaju lošeg vremena i naoblake promatranje će biti otkazano.

Objavljeno 09 Aug 2012 - Roberta Radović
Tijek ekspedicije Mt Blanc
Danas neće biti extremne družbe u prostoru Kluba. Tražimo svježinu uz vijesti iz Chamonixa. Ekipa se redovno javlja i bez problema su stigli do Francuske. Na uspon kreću sutra (četvrtak 9. kolovoza) ujutro. Plan je stići do Goutera 3835 mnv do 18 sati. Potom u 2 sata u noći (petak 10. kolovoza) slijedi završni uspon do vrha Mt. Blanca 4810 mnv. I kako javljaju: “Vrijeme je vrhunsko i sve za sada ide po planu, i bolje od plana....” Extremni, sretno!

... u nastavku malo svježine uz foto zapis: Daniel Bračko Saas Grun

Objavljeno 08 Aug 2012 - Roberta Radović
Mt Blanc - top destinacija međimurskih planinara ovog ljeta
Međimurski planinari kreću u potragu za svježinom u alpske nadmorske visine. Cilj je Francuska odnosno najviši vrh Alpa, Mont Blanc 4810 mnv. Službeni start članova planinarskog kluba “Extrem” upriličen je u subotu 4. kolovoza u prijepodnevnim satima ispred Metss trgovine u Mihovljanskoj ulici u Čakovcu koja je jedan od sponzora ekspedicije. Vođa ekspedicije Zvonimir Jembrih, istaknuo je kako ekipa ima volju, kondiciju, znanje i motiv. Tim spreman za vrh čine još Željko Horvat, Igor Rodiger, Dražen Janžek, Andrija Lesar i jedina ženska članica Smiljana Janžek. U Saas Fe-u se ekipi pridružuje još jedan član kluba, Daniel Bračko. Prije samog uspona na Mt Blanc, Extreme očekuje još jedan aklimatizacijski uspon na vrh Marmolada 3342 mnv.

Koliko visokogorsko planinarstvo i alpinizam postaju popularni u našim sjeverozapadnim krajevima Hrvatske ukazuje na to i podatak kako su krajem prošlog mjeseca i članovi PD Ravna gora također krenuli u osvajanje Mt Blanca i u tome uspjeli. Još četvero naših planinara kreće za dva dana istim smjerom. Dušanka Hlebec Geček, Kruno Petričević, Petar Šimunić i Dražen Podvez, izvrstan je planinarsko-alpinistički tim koji je okupio članove HPD Međimurje, HPD Prelog i HPD Bundek. Tako ovog ljeta Mt. Blanc postaje top destinacija međimurskih planinara. Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, međimursko planinarstvo zasigurno će ubilježiti nove osvajače vrha Mt. Blanca.

Potporu ekspediciji planinarskog kluba "Extrem" dali su METSS d.o.o. Čakovec, Vigma d.o.o. Prelog, Servis Mačak - Ivanovec, Cafe bar Lapuh - Donji Kraljevec, Marodi domaća tjestenina Čakovec, Mesnica Mihalić Nedelišće i ljekarna Kovač - Čakovec.Cijeli tekst •
Objavljeno 04 Aug 2012 - Roberta Radović
Sve i svi na broju!
Danas je na redu posljednja provjera opreme. Izgleda, sve i svi su na broju. Igor i slikovno demonstrira dio opreme... Večeras nakon "kontrol rute", s ekipom još jedno piće u gradu. A sutra podsjećam i startanje u 9.30 s METSS-ovog parkirališta u Mihovljanskoj ulici.
Potporu ekspediciji dali su METSS d.o.o. Čakovec, Vigma d.o.o. Prelog, Servis Mačak - Ivanovec, Cafe bar Lapuh - Donji Kraljevec, Marodi domaća tjestenina Čakovec, Mesnica Mihalić Nedelišće i ljekarna Kovač - Čakovec. U ime planinarskog kluba "Extrem" hvala svima!


Cijeli tekst •
Objavljeno 03 Aug 2012 - Roberta Radović
Za polazak spremni!
S avanture života vratiše se "Peruanke". Slijedi novo putovanje Extrema. Mt Blanc! Šesteročlana ekipa starta iz Čakovca u subotu 4. kolovoza s parkirališta u Mihovljanskoj ulici 48, ispred METSS-ove trgovine. Pogađate, METTS se pobrinuo da naši alpinisti i planinari ne ostanu gladni i žedni. Pozvani ste svi doći ispratiti ekipu u jutarnjim satima, točnije u 9.30 sati. Sedmi član pridružit će im se u Švicarskoj.
Sretno i extremno svima bilo!

U nastavku foto tema s završnog trening uspona prije odlaska u Francusku. Ekipa na vrhu Triglava (nedjelja 29. srpnja). Vidimo se u subotu!

Objavljeno 02 Aug 2012 - Roberta Radović

<< Prethodni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 Sljedeći >>

Content Management Powered by CuteNews